Τα στοιχεία πρόσφατης βρετανικής μελέτης, είναι αρκετά ανησυχητικά για τις γυναίκες, μιας και δείχνουν πως μία στις τρεις γυναίκες στη Βρετανία έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά χάπια κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Τα στοιχεία πρόσφατης βρετανικής μελέτης, είναι αρκετά ανησυχητικά για τις γυναίκες, μιας και δείχνουν πως μία στις τρεις γυναίκες στη Βρετανία έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά χάπια κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Τα ποσοστά που προκύπτουν από τη μελέτη, εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον της ψυχικής υγείας, της σύγχρονης γυναίκας. Συγκεκριμένα το 48% έχουν κάνει χρήση χαπιών για πέντε χρόνια, ενώ το 24% για δέκα. Οι ερευνητές είχαν ως δείγμα 2.000 ενήλικες γυναίκες, από τη Βρετανία και την Ουαλία. Η επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, Rebecca Gill, δήλωσε πως “ Ο ρόλος της γυναίκας πλέον είναι δύσκολος. Η καθημερινότητά της είναι δύσκολη. Έχει παιδιά, τη δουλειά της και να φροντίσει και το σπίτι. Αρκετές καταφεύγουν στα αντικαταθλιπτικά χάπια για να αντέξουν την πίεση που τους ασκείται. Θεωρούν τα χάπια ως την πρώτη και πιο εύκολη λύση, για τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν”.
Οι λόγοι, σύμφωνα με τους επιστήμονς, που οι γυναίκες το “ρίχνουν” στα συγκεκριμένα χάπια, είναι ψυχολογικοί και τα θεωρούν ένα τρόπο για να βρούν την “ισσοροπία” τους. Με βάση τη σχετική μελέτη, οι περισσότερες από αυτές, δεν έχουν ψάξει εναλλακτικές λύσεις και καταφεύγουν αμέσως στα αντικαταθλιπτικά. Ένα ακόμα ανησυχιτικό στοιχείο της έρευνας, είναι πως μια μερίδα από αυτές τις γυναίκες, κρατά κρυφή την κατανάλωση των χαπιών και από την ίδια της την οικογένεια.
Η λειτουργία των αντικαταθλιπτικών χαπιών, είναι άγνωστη στους περισσότερους ανθρώπους. Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν κατά κάποιο τρόπο μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο, Τα χάπια λοιπόν, περιέχουν μια ουσία, τους νευροδιαβιβαστές, τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη. Η ουσία αυτή βοηθά και στοχεύει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν τους γιατρούς, πέρα από τη συνταγογράφηση των χαπιών, να παρέχουν στους ασθενείς και μια θεραπεία.
ΠΗΓΗ:Web Only, protothema.gr
© 2019 Iatrica Όροι χρήσης | Πολιτική προστασίας απορρήτου