Μυϊκή Άσκηση και σακχαρώδης διαβήτης

Μέτρηση του πρωινού σακχάρου νηστείας Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη εξέταση. Προϋποθέτει να είμαστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την κάνουμε. Οι φυσιολογικές τιμές στο σάκχαρο νηστείας κυμαίνονται από 60 mg% - 110mg% (0,60 γρ. μέχρι 1,10 γρ). Αυξημένη τιμή θεωρείται πάνω από 125 mg.

Μέτρηση του πρωινού σακχάρου νηστείας

Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη εξέταση. Προϋποθέτει να είμαστε νηστικοί για 12 ώρες πριν την κάνουμε. Οι φυσιολογικές τιμές στο σάκχαρο νηστείας κυμαίνονται από 60 mg% - 110mg% (0,60 γρ. μέχρι 1,10 γρ). Αυξημένη τιμή θεωρείται πάνω από 125 mg.

Δοκιμασία ανοχής γλυκόζης

Αυτή η εξέταση βρίσκει πώς συμπεριφέρεται το σάκχαρο μετά από φόρτιση, δηλαδή αφού καταναλώσετε κατά μέσο όρο 75 γρ. γλυκόζης (δοκιμασία ανοχής γλυκόζης). Σας παίρνουν αίμα, ενώ είστε νηστικοί τις προηγούμενες 12 ώρες, μετράνε το σάκχαρό σας και στη συνέχεια πίνετε 75 γρ. γλυκόζης διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό. Μετά από 2 ώρες, σας ξαναπαίρνουν αίμα και γίνεται νέα μέτρηση του σακχάρου σας. Σε αυτή τη δεύτερη μέτρηση, η τιμή του σακχάρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 140 mg. Αν βρεθεί το σάκχαρο σε αυτή την εξέταση μεγαλύτερο από 140 mg. και μικρότερο από 200 mg., τότε ο γιατρός θα σας μιλήσει για διαταραχή της ανοχής της γλυκόζης (παθολογική καμπύλη ανοχής στη γλυκόζη, που είναι ο προθάλαμος του διαβήτη). Αν η τιμή του σακχάρου στην εξέταση μετά από φόρτιση βρεθεί μεγαλύτερη από 200 mg, τότε οι γιατροί μιλάνε για την ύπαρξη διαβήτη.

Εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης

Η επόμενη εξέταση που θα πρέπει να κάνετε είναι η εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, μια απλή αιματολογική εξέταση της οποίας η τιμή αντιπροσωπεύει το μέσο όρο διακύμανσης του σακχάρου του αίματος τους τελευταίους 3 μήνες περίπου. Η τιμή της πρέπει να είναι κάτω από 7.

Αυξημένο σάκχαρο: Τι σημαίνει αυτό;

Όταν έχετε αυξημένο σάκχαρο, προδιάθεση για διαβήτη ή και διαβήτη ακόμη, σημαίνει ότι στο αίμα σας κυκλοφορεί υπερβολική ποσότητα σακχάρου (γλυκόζης). Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ινσουλίνη, την ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και ρυθμίζει την πρόσληψη από τα κύτταρα της απαραίτητης για τη λειτουργία τους γλυκόζης. Ο διαβήτης τύπου ΙΙ ξεκινά συνήθως όταν τα κύτταρα δεν χρησιμοποιούν την ινσουλίνη κατάλληλα (η λεγόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη).

ΠΗΓΗ:incardiology.gr