Το κόστος των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ισορροπημένη διατροφή όσο και στη διαδικασία μείωσης βάρους.
Το κόστος των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ισορροπημένη διατροφή όσο και στη διαδικασία μείωσης βάρους. Συχνά, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο το fast food να είναι πολύ πιο φθηνό από ότι μια σαλάτα ή ένα μαγειρεμένο φαγητό, μπαίνοντας στον πειρασμό να θεωρήσουμε πως ίσως μια πιο 'ανθυγιεινή' διατροφή τελικά να είναι πολύ πιο συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.
Η επιστημονική κοινότητα έρχεται να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση: Όσο πιο θρεπτικά είναι τα τρόφιμα που επιλέγουμε τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία και τον οικονομικό προϋπολογισμό. Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α στις νέες διατροφικές συστάσεις του 2010, το οποίο εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει επιτροπή η οποία ελέγχει το διατροφικό και οικονομικό όφελος των τροφίμων.
Όφελος για την υγεία
Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα ή τρόφιμα και ροφήματα με υψηλή θρεπτική πυκνότητα, όπως ονομάζονται, είναι αυτά που συνδυάζουν δύο χαρακτηριστικά: παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία και ταυτόχρονα δεν έχουν πολλές θερμίδες. Τα τρόφιμα αυτά επίσης δεν περιέχουν επιπρόσθετο κορεσμένο λίπος, ζάχαρη και νάτριο. Με άλλα λόγια είναι φυσικά ή επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα που προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που προέρχονται από τις υψηλές θερμίδες, τα κορεσμένα λίπη ή το νάτριο.
Όφελος για την τσέπη
Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό όφελος για την υγεία επιφέρει όφελος και στον προϋπολογισμό μας αφού βοηθά στο να παραμένουμε υγιείς και να αποφεύγουμε έξοδα όπως αυτά της υγειονομικής περίθαλψης τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Παράλληλα, προσέχοντας τον τρόπο που αποθηκεύουμε, μαγειρεύουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο το κόστος του νοικοκυριού.
Ενεργοποιηθείτε:
Πηγές:nutrimed.gr , iatronet.gr
© 2019 Iatrica Όροι χρήσης | Πολιτική προστασίας απορρήτου