Ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει από τον Μάιο μέτρα αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας και διασφάλισης της υγείας των κατοίκων, την ίδια στιγμή υποβαθμίζει νοσοκομείο που λειτουργεί στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει από τον Μάιο μέτρα αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας και διασφάλισης της υγείας των κατοίκων, την ίδια στιγμή υποβαθμίζει νοσοκομείο που λειτουργεί στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων το οποίο πριν από τις συγχωνεύσεις είχε 111 κλίνες, μετά τη διασύνδεσή του με το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο (Κάτω Κηφισιάς) 100 και προσφάτως με νέο ΦΕΚ που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, στις 9 Νοεμβρίου, έπεσε στις 80.
Υπενθυμίζεται ότι με δική του πρωτοβουλία ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκαλούσε από τον Μάιο απανωτά υπουργικά συμβούλια με θέμα την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Εργο που ανέθεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο να συντονίσει.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Καμίνη, ενώ επιμένει να κάνει ειδική αναφορά σε κάθε συνέντευξη Τύπου με τους δημοσιογράφους στην αύξηση (κατά 30%) λόγω οικονομικής κρίσης της προσέλευσης των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία.
«Η υποβάθμιση του νοσοκομείου ή το κλείσιμό του σημαίνει υποβάθμιση της περιοχής της Αθήνας. Σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι πολίτες δεν θα χαίρουν της ασφαλούς φροντίδας, υγείας -περίθαλψης- νοσηλείας», επισήμανε χθες η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Βασιλική Φιλιππάτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Παρόντες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, εκπρόσωποι των δήμων της περιοχής: Νέας Ιωνίας, Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου. «Ζητάμε να επιστρέψουμε στις 111 κλίνες, να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο παρέχοντας ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στους πολίτες», πρόσθεσε η Β. Φιλιππάτου.
Ελλείψεις
Το νοσοκομείο μετρά σύμφωνα με την ίδια 5 χιλιάδες χειρουργεία και 50.000 προσερχόμενους στα εξωτερικά ιατρεία το χρόνο.
Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου δεν λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο, παρ' όλο που είναι τελευταίας τεχνολογίας, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου γιατρού. Επιπλέον, η αιμοδοσία φθίνει διότι τον τελευταίο χρόνο στηρίζεται σε ένα γιατρό, ο οποίος εφημερεύει καθημερινά. Η χειρουργική κλινική, η παθολογική και η καρδιολογική συμπληρώνουν τις ελλείψεις τους σε γιατρούς με επικουρικό ιατρικό προσωπικό, του οποίου η σύμβαση λήγει στις 15 Ιανουαρίου (2012). Συνολικά οι ανάγκες του νοσοκομείου αφορούν σε: τουλάχιστον 1 γιατρό στην αιμοδοσία, 1 εξειδικευμένο γιατρό στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, 2 ειδικευμένους χειρουργούς, 2 ειδικευμένους καρδιολόγους, 1 ειδικευμένο παθολόγο.
«Την ίδια ώρα -πρόσθεσε η πρόεδρος των εργαζομένων- έξι προσλήψεις γιατρών -για τους οποίους έχουν τελειώσει οι διαδικασίες των κρίσεων- περιμένουν υπογραφή στο υπουργείο Υγείας».
Αύριο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και κάτοικοι της περιοχής θα συγκεντρωθούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 6 το απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία στην περιοχή.
ΠΗΓΗ:enet.gr
© 2019 Iatrica Όροι χρήσης | Πολιτική προστασίας απορρήτου